Over ons
| |
Historie
Sinds 1996 maken wij in Woerden met hoogwaardige ingrediënten op ambachtelijke wijze met een enthousiast team een breed uiteenlopend assortiment truffels, bonbons, chocolade producten en zoete lekkernijen van hoge kwaliteit. In 1996 zijn wij begonnen met het produceren van een beperkt assortiment truffels en bonbons achter de toonbank van onze winkel aan de Voorstraat. Al snel werd de bovenverdieping betrokken zodat we de productiecapaciteit konden uitbreiden. Na enige jaren bleek ook dit ontoereikend en is de productie verplaatst naar de Leidekkersweg. |
|
Eerlijke chocolade en hazelnoten
De Truffel verkoopt sinds 2012 alleen nog maar producten die zijn vervaardigd met chocolade van Barry Callebaut met keurmerken op het gebied van eerlijke handel. Op dit moment is dit voornamelijk UTZ Certified chocolade. De duurzaamheidscriteria die de verschillende keurmerken hanteren komen voor ongeveer 80% overeen. Daarnaast legt ieder keurmerk nog specifiek nadruk op bepaalde onderwerpen, zoals de milieu- , sociale- of economische component. Door het accepteren van verschillende keurmerken willen we een brede bijdrage leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. We maken al onze producten 100% natuurlijk en van UTZ chocolade. We gebruiken zuivel van Hollandse koeien en we werken met echte Lübecker marsepein.
Sinds 2018 is De Truffel ook UTZ hazelnut member. Naast UTZ chocolade wordt nu ook gebruik gemaakt van UTZ hazelnoten.
UTZ CertifiedMeer informatie over UTZ Certified kunt u lezen op https://www.utz.org . UTZ Certified cocoa member ID: UTZ_CO1000002656 UZT Certified hazelnut member ID: UZHNCH2018SV56
| |
Voedselveiligheid
Voedselveiligheid is voor u als leverancier en eindconsument van groot belang. Wij nemen hygiëne en de bijbehorende noodzakelijke beheersmaatregelen dan ook zeer serieus. Het vormt een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering en daarom werken wij sinds de oprichting volgens de eisen van de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Bovendien zijn wij in 2009 BRC-gecertificeerd. Met onze voedselveiligheid en hygiëne zit het dus wel goed. Want dat is voor ons een eerste vereiste voor topkwaliteit.
BRC certificaat De Truffel NL / BRC certificaat De Truffel EN
BRCBRC staat voor British Retail Consortium, de inspectie is afkomstig uit GrootBrittanië en bestaat uit retailorganisaties. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector. | Ontstaan van BRC certificeringIn 1998 hebben de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector ontwikkeld. De British Retail Consortium Technical Standard and Protocol, kortweg BRC genoemd. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt door verschillende retailers in Nederland door nadrukkelijk geëist. Vervolgens is besloten om de inspecties te laten uitvoeren door onafhankelijke certificatie-instanties. Op die manier ontstond er een win-win situatie voor alle betrokken partijen. De producent of leverancier moest maar één controle doorstaan en kon met één rapport alle afnemers bedienen.
BRC en HACCP certificeringDe BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische voedselveiligheid punten (CCP’s) in het productieproces aantoonbaar geborgd te worden. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten.
Bekijk de video van De Truffel
|
Winkel
T. 0348 434757 | ProductieGlazenmakersweg 2 | PostadresPostbus 2122 |