• Historie
  • Eerlijke chocolade
  • Voedselveiligheid
  • Kijkje in de keuken
  • eBestel

Over ons


We zijn trots op ons vak! Ambachtelijk is een uitgeholde marketing term geworden wat van de daken wordt geschreeuwd, maar over een ambacht vertel je met liefde. Ambacht ontwikkel je door jaren ervaring en als het resultaat niet goed genoeg is, probeer je het nog een keer tot je product staat als een huis en je er trots op mag zijn! Dan begin je een nieuwe bonbon of techniek en start weer een nieuwe ontdekkingsreis. En het leuke aan deze tijd is wat ons betreft re-inventing traditions: oude technieken in een nieuw jasje durven steken. Zo blijven we ons ambacht ontwikkelen en staan we nooit stil, om je te blijven verrassen.

 

Historie

 

Sinds 1996 maken wij in Woerden met hoogwaardige ingrediënten op ambachtelijke wijze met een enthousiast team een breed uiteenlopend assortiment truffels, bonbons, chocolade producten en zoete lekkernijen van hoge kwaliteit.

In 1996 zijn wij begonnen met het produceren van een beperkt assortiment truffels en bonbons achter de toonbank van onze winkel aan de Voorstraat. Al snel werd de bovenverdieping betrokken zodat we de productiecapaciteit konden uitbreiden. Na enige jaren bleek ook dit ontoereikend en is de productie verplaatst naar de Leidekkersweg.
 
Nadat we daar over drie panden verdeeld gevestigd waren, hebben we in oktober 2008 ons nieuwe pand aan de Glazenmakersweg betrokken. Dit is geheel volgens de strengste eisen ten aanzien van voedselveiligheid ingericht en ook qua efficiency hebben we grote stappen gezet.

 

 

 

Eerlijke chocolade en hazelnoten

 

De Truffel verkoopt sinds 2012 alleen nog maar producten die zijn vervaardigd met chocolade van Barry Callebaut met keurmerken op het gebied van eerlijke handel. Op dit moment is dit voornamelijk UTZ Certified chocolade. De duurzaamheidscriteria die de verschillende keurmerken hanteren komen voor ongeveer 80%  overeen. Daarnaast legt ieder keurmerk nog specifiek nadruk op bepaalde onderwerpen, zoals de milieu- , sociale- of economische component. Door het accepteren van verschillende keurmerken willen we een brede bijdrage leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. 

We maken al onze producten 100% natuurlijk en van UTZ chocolade. We gebruiken zuivel van Hollandse koeien en we werken met echte Lübecker marsepein.

 

Sinds 2018 is De Truffel ook UTZ hazelnut member. Naast UTZ chocolade wordt nu ook gebruik gemaakt van UTZ hazelnoten.

 

UTZ Certified

Meer informatie over UTZ Certified kunt u lezen op https://www.utz.org .

UTZ Certified cocoa member ID: UTZ_CO1000002656

UZT Certified hazelnut member ID: UZHNCH2018SV56

 

Voedselveiligheid

 

Voedselveiligheid is voor u als leverancier en eindconsument van groot belang. Wij nemen hygiëne en de bijbehorende noodzakelijke beheersmaatregelen dan ook zeer serieus. Het vormt een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering en daarom werken wij sinds de oprichting volgens de eisen van de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Bovendien zijn wij in 2009 BRC-gecertificeerd. Met onze voedselveiligheid en hygiëne zit het dus wel goed. Want dat is voor ons een eerste vereiste voor topkwaliteit.

 

  • tot 2009 Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij gecertificeerd door Nederlands Bakkerij Centrum (NBC)
  • sinds 2009 BRC Global Standard for Food Safety gecertificeerd door Det Norske Veritas (DNV)

 

BRC certificaat De Truffel NL  /  BRC certificaat De Truffel EN

 

BRC

BRC staat voor British Retail Consortium, de inspectie is afkomstig uit Groot­Brittanië en bestaat uit retailorganisaties. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector.

Ontstaan van BRC certificering

In 1998 hebben de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector ontwikkeld. De British Retail Consortium Technical Standard and Protocol, kortweg BRC genoemd. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt door verschillende retailers in Nederland door nadrukkelijk geëist. Vervolgens is besloten om de inspecties te laten uitvoeren door onafhankelijke certificatie-instanties. Op die manier ontstond er een win-win situatie voor alle betrokken partijen. De producent of leverancier moest maar één controle doorstaan en kon met één rapport alle afnemers bedienen.

 

BRC en HACCP certificering

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische voedselveiligheid punten (CCP’s) in het productieproces aantoonbaar geborgd te worden. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten.

 

Bekijk de video van De Truffel

 

Winkel

  • De Truffel
  • Voorstraat 97
  • 3441CK Woerden
  • info@detruffel.nl

T. 0348 434757

FacebookTwitter

Productie

Glazenmakersweg 2
3449 JK Woerden

Postadres

Postbus 2122
3440 DC Woerden

Copyright 2018 - De Truffel
Inloggen | Sitehand - Design website met CMS | Ziber - Website software | Pencilpoint | design & content creation - website Woerden